top of page
Søk
  • Forfatterens bildeSara Støback

Hvordan å stille spørsmål til tankene dine kan gi deg indre fred!


Vårt sinn søker bevis for alt vi tror. Så spørsmålet jeg vil at du skal tenke på er dette, hvilken negativ tro har du om deg selv? Når begynte du å tro på den tanken? Når vi vokser opp, blir vi sosialisert og betinget av våre nærmeste og av læresteder. Vi lærer å følge reglene og begynner å glemme hva som gjør oss glad. En av de tøffeste utfordringene for meg var på ungdomsskolen. Mange av mine negative tanker om meg selv oppsto på denne tiden.


Hvis jeg visste den gangen på ungdomsskolen det jeg vet nå i 50-årene, ville livet mitt være helt annerledes. Jeg ville ikke ha lidd så mye fordi jeg ville vite at jeg ikke er mine tanker. Jeg ville ha visst at min venstre hjernehalvdel var en historieforteller, og at når som helst jeg trodde på en negativ tanke som forårsaket emosjonell smerte, var det en løgn.


Reptilhjerne

Alle pattedyr har en reptilsk hjerne som er den eldste og minste regionen i hjernen. Hensikten med reptilhjernen er å pumpe ut overlevelsesfrykt for å redde livet ditt når det trenges. Når vårt sympatiske og parasympatiske system ikke er i balance overbeviser overlevelsesfrykten oss om at vi ikke er nok eller at vi ikke har nok (og aldri vil). Vi har ikke nok tid, penger, store nok bryster, er ikke tynne nok, smarte nok eller rett og slett gode nok. Denne lille peanøtten pumper ut frykt eller følelsen av at noe dårlig er i ferd med å skje.


Da jeg var i ungdomskolen sa en gutt til meg at jeg var for lav. Dette var første gangen jeg hørte denne tanken. Jeg visste at jeg ikke var høy, men jeg så ikke dette som et problem. Da jeg var i 9. klasse fikk jeg et kallenavn som påpekte dette.


Jeg ble en sann troende om at jeg var altfor lav. Dette ble en "story" jeg trodde på fordi jeg aldri satte spørsmål med om det var sant.


Så her er hvordan du kan ta tilbake din sinn! Lær å stille spørsmål til hver negative tanke du tenker om deg selv for å finne din personlig frihet.


> Påvirker dette ditt parforhold? Kom i parterapi her i Arendal eller på skjerm.


The Work

Byron Katie utviklet en undersøkelsesprosess kalt The Work for å stille spørsmål om hva sinnet tror. Slik fungerer det:

Opprinnelig tanke: Jeg er for lavt. Er det sant? (Et ja eller nei svar) Ja (hvis jeg tror det er sant, så er det) Kan du absolutt vite at det er sant? Nei Hvordan reagerer du, hva skjer når du tror den tanken? Jeg tror noe er galt med meg fordi de kaller meg lav. Jeg har ikke en fin kropp fordi jeg er for lav. Jeg er ikke som de andre jentene. Jeg ser hvordan dongeribukser passer andre jenter med lange og finne bein. Jeg er redd guttene vil erte meg igjen. Jeg lyver når jeg blir spurt hvor høy jeg er. Jeg vil bare gå med høyhælte sko.

Hvordan har du levd livet ditt med den tanken? Jeg har brukt høyhælte sko i mer enn førti pluss år. Jeg skammer meg over hvor høy jeg er fordi jeg tenker at jeg er for lav.

Hvem ville du vært uten den tanken? Jeg ville føle meg bekymringsløs i tennis eller lave sko. Jeg ville elsket kroppen min fordi jeg ikke hadde noen grunn til ikke å ikke elske det. Kroppen min er feminin og vakker. Den passer meg perfekt.


Min opprinnelige tanke: Jeg er for lav. Snu det: Jeg er ikke for lav. Gi tre spesifikke grunner til at dette er like sant eller sannere enn den opprinnelige tanken. 1. Min kropp fungerer perfekt som det er

2. Min kropp ser vel proporsjonert og vakker ut

3. Min kropp passer meg perfekt!


Hva tror du om deg selv som gjør vondt? Sett spørsmålstegn ved det. Finn frihet og åpne tankene dine. Bestill en time her78 visninger

Commentaires


bottom of page