top of page

Acerca de

Parterapi

Here For You - Parterapi Arendal

 

Når burde man gå til parterapi? Hjelper det?

Vi får ofte disse spørsmålene og parterapi er en av de mest søkte tilbud i Arendal. Men hvordan kan man vite når skal man søke om hjelp før et eventuell samlivsbrudd.

 

Det er opplagt at flere par klarer å gjøre endringer på egen hånd. Likefullt er det mange par som ikke fikser det. Noen av dem søker hjelp hos oss. Når de så er kommet åpner noen med; "Vi krangler ikke, men vi har det ikke godt, kan vi få hjelp?" Om noen krangler eller ikke, er ikke fasiten på om parforholdet er godt eller ei. Det vet alle som møtes med taushet, eller bare føler at gnisten er borte, samlivet er blitt vennskap og bare det.

​Vi finner det ut sammen

 

I første timen har vi en kartleggingssamtale. Her kartlegger vi hva hovedessensen i parets utfordringer er. Vi ser på hva hver av dere ønsker å få ut av tiden med oss. Vi ser også på hvor mye tid behøves å investere og det er alltid mulighet å ha antall ganger åpent. Vi bestemmer også hvor lenge det skal gå mellom timene. Terapeuten vil også i denne timen presentere litt om hvordan det skal jobbes med deres aktuelle problematikk. Mange opplever allerede i denne kartleggingssamtalen å få innsikt og større forståelse for problematikken og det som er viktig for begge partene. Den første timen er helt uforpliktende.

 

Viljen er nøkkelen i en parforhold

De aller fleste par lykkes med å finne tilbake til kjærligheten og hverandre når viljen til å arbeide med parforholdet er til stede. Den ene eller begge er kanskje i tvil om de kan fortsette, men de ønsker å prøve. 

Noen av det man må være vilje å jobbe med sammen er: 

  • Å kunne lytte i stillhet 

  • Skille mellom nåtid og fortid

  • Lære hva dine og partnerens grunnleggende behov er

  • Lære å kommunisere hva er det du trenger når behovene dine ikke er møtt

  • Lære å stille en forespørsel hvor du kommuniserer ut fra dine behov 

  • Lære hvordan din partner føler seg elsket og ivaretatt

  • Styrke forholdet ved å ta ansvar for seg selv og egne feil

  • Lære å utforske om dine tanker om partneren er virkelighet

5 tegn på at det er på tid å søke parterapi

​​

1. Når kommunikasjon mislykkes

Mange par opplever at over tid utvikler seg uheldige mønstre i kommunikasjonen. Parterapi kan hjelpe med å få nye måter å kommunisere med hverandre som er bedre og mer effektivt. Man kan oppleve at det man ikke klarer å prate om hjemme, plutselig kan snakkes om på en trygg og god måte.

2. Når en ekstern krise påvirker relasjonen 

Det er kjent at eksterne problemer kan påvirke en relasjon er for eksempel: å bli oppsagt, døden av en familie medlem, økonomiske problemer, etc. Parterapi kan hjelpe når disse vanskelige situasjoner påvirker deres parforhold.

3. Problemer med det intime forholdet

Et klar tegn på at man burde søke help er når det er lite harmoni i det intime og på hvilken måte dere uttrykker kjærlighet. Det handler om mye mer enn seksualitet. 

Enkelte kjærlighetstegn som berøring, å kunne se direkte i øyene eller å gi en klem kan være manglende eller veldig lite av i parforholdet. Det kan være vanskelig å bryte isen for å begynne å få denne atferden hos din partner. Vi har ofte sett at å få hjelp av en terapeut kan være nyttig i disse situasjoner. 

4. Når planer til fremtiden er uklare

Vi opplever nåtiden i parforhold, men planlegging av fremtiden er en del av samlivet. 

Uenigheter og konflikter angående fremtidige planer gjør at vårt forhold blir skadet. Parterapi hjelper å komme til enighet basert på hverandres behov. Her kan du få nye verktøy til å uttrykke dine forventninger samtidig som en opplegg for å ha en ærlig samtale om hva det er hver trenger et godt liv sammen.

5. Når barn tar for mye oppmerksomhet fra relasjonen

Å få barn kan være en av de største gleder som finnes, men det kan også være utfordrende å finne mulighet til å være kjærester. Gjennom parterapi-samtaler kan man finne ut hvordan kan man kombinere det å være foreldre parallelt med å være kjærester. 

Er Zen Coaching kun for folk i Arendal?

Det er selvfølgelig for deg i Arendal, men også for deg som bor andre steder i Norge. Vi kan fint ta møter via Zoom når det passer bedre, og treffes på mitt kontor når det er best. De som bor i Arendal og i Agder kan gjerne reise hit for det tar jo gjerne mindre enn en time for de fleste. Men har du ønske om å spare den reisetiden, eller du ikke har anledning for øyeblikket, så kan vi treffes på Zoom skjermmøte.

Samtaler mellom partene foregår under taushetsplikt. 

Bestill time her - og få rask hjelp

 

Parterapi Arendal ​

Innledende
Samtale

La oss snakke i 30 minutter om dine utfordringer og ideer og hvordan en coach kan hjelpe. Jeg vil lytte aktivt, identifisere temaer, stille spørsmål, komme med forslag og søke din mening. Jeg vil dele prosesser, historier og potensielle resultater. Du vil velge om jeg er den rette coach til å hjelpe deg med å finne svarene og den indre styrke du lengter etter. 

FotoMonaHauglid-3385A_ppA_edited.jpg
bottom of page