top of page
Søk
  • Forfatterens bildeSara Støback

Hvordan å stoppe voldelig kommunikasjon i et ekteskap?

Voldelig kommunikasjon starter når dine behov ikke blir møtt. Dette skaper "ubehagelig" følelser som sinne, tristhet, frustrasjon, osv. Disse følelser er alarmer som varsler om at det er en grunnleggende behov som ikke blir møt og dette gjør at vi reagerer på et møte som skaper avstand i ekteskapet.parterapi trengs når man ikke klarer å kommunisere godt

Behov vs. tanke i et parforhold

Det er viktig å skille et behov fra en tanke. Språket gjør noen ganger at dette blir forvirrende. Vi kan si for eksempel: "Jeg føler at du ikke bryr deg." Dette er egentlig en tanke bak et spesifikk behov som kan være: mitt behov for å bli sett, hørt, ivaretatt ikke er møtt.


Når vi ikke er klare over hvilke behov som er viktige for oss begynner man å dømme den andre og da starter en ond sirkel uten lykke. Vi kommer ingen vei når en av partnere bruker setninger som: "Du er en egoist!", "Du forstår ingenting!" og "Du overreagerer!"


Tips: Hvis du er i et forhold der dette er en utfordring så anbefaler jeg at dere tar tak i deres parforhold. Ved at dere kommer i en time parterapi her i Arendal så vil dere få hjelp til å se disse tingene, og verktøy til å håndtere dem etterpå. Vi kan også treffes på Zoom. Dere ble jo sammen fordi dere var glad i hverandre, og dere ønsker å ha det veldig bra sammen. Det kan dere gjøre noe med, og det er lettere når dere får hjelp!parforhold blir bedre med terapi

The basics


Bak alle menneskelige handlinger ligger behov som vi prøver å dekke. Når man forstår og anerkjenner disse behovene kan det skape et trygt grunnlag for kobling, kooperasjon og fred.
Nøkkelprinsipper for parforhold


Observasjon

Det er hva vi ser eller hører som trygger våre reaksjoner. Når vi klarer å kommunisere dette på en nøytral måte, uten å dømme, skaper det en delt realitet med vår partner.


Følelser

Følelser representer vår emosjonelle tilstand og fysikalske reaksjoner koblet til om våre behov er møtt eller ikke. Det vi vil er å kunne gjenkjenne, uttale og koble til disse følelser.


Behov

Behov er det som er mest levende inni oss: våre grunnleggende verdier og våre dypest indre menneskelige lengsler. Å forstå, uttale og koble til våre behov hjelper oss med vår relasjon til oss selv og å forstå andre.


Forespørsel

Å lære å stille en klar forespørsel istedenfor et krav er kritisk for å kunne skape det livet vi ønsker. Det innebærer en endring fra å fokusere på å få våre behov tilfredstilt til å fokusere på kvaliteten av forbindelsen med vår partner. Dette vil få begges behov til å bety noe og til slutt bli møtt.


Parterapi med Zen Coaching – som hjelper deg


Momento Zen Coaching kan hjelpe dere uansett hvor i Norge eller verden dere er. Via oppmøte her i Arendal, skjermmøte eller telefon kan jeg hjelpe dere gjennom parterapi eller hvis du trenger en individuell time for å utforske vanskelige livssituasjoner og finne den beste veien for deg.


I den første timen i parterapien vil vi kartlegge essensen av parets utfordringer og hva det er dere vil oppnå med terapien. I løpet av denne timen vil jeg presentere hvordan jeg jobber, hvilke verktøy jeg kommer til å bruke og hvor ofte jeg vil anbefale å møtes.


Jeg snakker norsk, spansk og engelsk flytende, og driver terapi i alle tre språkene etter behov – så her er du velkommen!


Velkommen til parterapi i Arendal - eller via Zoom der dere holder til, og få hjelp på en ny god start i parforholdet deres!


Du trenger ikke nødvendigvis psykolog i Arendal for å få hjelp, men en terapeut som bryr seg om dere og som kan hjelpe dere med gode verktøy - som dere kan ta med dere hjem og bruke så ofte som dere trenger det.
7 visninger

コメント


bottom of page