top of page
Søk
  • Forfatterens bildeSara Støback

Parterapi kan hjelpe deg å få kjærligheten tilbake uten meningsløs mekling

Et spørsmål som dukket opp når jeg tenkte på hvordan mitt parforhold utviklet seg med årene: "Kan parterapi virkelig hjelpe meg til å føle meg elsket igjen?" Det er en selvfølge at parforhold utvikler seg med tiden, kjærligheten forandrer seg og kanskje det eneste som blir igjen er å nyte en samtale eller en solnedgang sammen. Men dette skulle ikke skje så fort! Hva mistet vi langs veien?


parterapi i Arendal

Vi hadde så mange ting til felles, vi begge to var glade i å dykke, se på film, snakke sammen i timevis med andre ord - vi passet godt sammen. Men noe ble plutselig borte og det begynte å bli vanskelig å føle seg elsket, sett, hørt og ikke mist satt pris på som den jeg var. Dette vekte følelser av tristhet og sinne som skadet vår relasjon enda mer.


Vi fikk par-hjelp - men ikke nok

Vi tok kontakt med familiekontoret og vi kom rett inn da vi hadde et lite barn. Vi ble godt tatt i mot og gjennom samtalene ble vi enig om flere ting som var utfordrende for oss. Men, med denne strategien ble ikke behovene mine møtt og de følelsene som varslet meg om dette, tristhet og sinne, var veldig ofte til stedet. Igjen den tanken at det var noe som manglet var på plass og uansett hvor mye jeg prøvde å ære de avtalene vi hadde, følte jeg meg ikke elsket.


Hvordan føler DU deg elsket?

Viktigheten av å forstå hvilket kjærlighetsspråk du har

Da jeg begynte å studere Zen Coaching lærte jeg om "De 5 Kjærlighets Språk". Det var da for første gang jeg forsto hvordan jeg følte meg elsket. Dette visste jeg ikke før! I mitt hodet handlet det om en helhet. "Elsker du meg eller ikke?". Det var ikke rom for noe innimellom. Så hvordan kunne min partner klare å vise meg kjærligheten hvis jeg selv ikke var klar over hva jeg trengte?


La oss sette et eksempel: Personen A føler seg elsket med bekreftelses-ord, det vil si at hun/han føler seg elsket med å høre at hun/han er elsket, satt pris på, etc. Personen B derimot føler seg elsket med å få gaver, det er det den personen trenger for å oppleve seg elsket.


Personen A sier til B hvor mye hun/han elsker B. Den personen bruker sitt eget kjærlighetsspråk. Altså bekreftelses-ord. For det er det person A tror han/ hun må gjøre for at person B skal kjenne seg elsket. Dette er den måten personen A viser kjærlighet. Resultatet er at personen B ikke føler seg elsket. For den personen trenger å få en gave for å føle seg elsket. De er forskjellige. A viser kjærligheten på den måten A føler seg elsket. Derimot B kommer med mange gaver til A, og A føler seg ikke elsket. Da får man den klassiske "Jeg viser deg kjærligheten hele tiden. Hvorfor føler du deg ikke elsket?"


De fem kjærlighetsspråk

Dere som par burde vite hverandres kjærlighetsspråk, slik at du vet hvilket språk du skal snakke på for at den andre skal kjenne seg elsket. Og den andre burde vite hvilket kjærlighetsspråk du har. Men mange går rundt og aner ikke hvilken kjærlighetsspråk de har, eller at det i hele tatt finnes noe slikt...


I følge Gary Chapman det er 5 kjærlighets språk

1. Bekreftelses-ord - Dette språket bruker ord som anerkjenner den andre

2. Tjeneste handlinger - Handlinger snakker sterkere enn ord

3. Gaver - For noen er det gaver som gjør at de føler seg mest elsket

4. Kvalitetstid - Dette språket er å gi den andre din fulle oppmerksomhet

5. Fysisk berøring - For denne personen er det ingenting som sier mer enn den riktige fysisk berøring


Først og fremst er det viktig å lære hvordan du føler deg mest elsket. Det er en av de 5 språk som treffer oss mest og som vil gjøre det største forskjellen. Det viktige er at partnerene er villige til å gjøre litt hver dag av det som får den andre å føle seg elsket.Parterapi med Zen Coaching – som hjelper deg

Momento Zen Coaching kan hjelpe dere uansett hvor i Norge eller verden dere er. Via oppmøte her i Arendal, skjermmøte eller telefon kan jeg hjelpe dere gjennom parterapi eller hvis du trenger en individuell time for å utforske vanskelige livssituasjoner og finne den beste veien for deg.


I den første timen i parterapien vil vi kartlegge essensen av parets utfordringer og hva det er dere vil oppnå med terapien. I løpet av denne timen vil jeg presentere hvordan jeg jobber, hvilke verktøy jeg kommer til å bruke og hvor ofte jeg vil anbefale å møtes.

Jeg snakker norsk, spansk og engelsk flytende, og driver terapi i alle tre språkene etter behov – så her er du velkommen!


Velkommen til parterapi i Arendal - eller via Zoom der dere holder til, og få hjelp på en ny god start i parforholdet deres!


Du trenger ikke nødvendigvis psykolog i Arendal for å få hjelp, men en terapeut som bryr seg om dere og som kan hjelpe dere med gode verktøy - som dere kan ta med dere hjem og bruke så ofte som dere trenger det.


9 visninger

Comments


bottom of page