top of page
Søk
  • Forfatterens bildeSara Støback

Psykolog Arendal - eller et alternativ?

Mange som har psykiske lidelser tenker at de trenger hjelp av en psykolog. Dette gjelder både folk i Arendal, men også i hele Agder. Men har de egentlig behov for psykolog? Eller trenger de noen som de kan prate med og som kan vise dem veien ut av mørket? Noen som ikke har lange ventetider, og som holder til lokalt her i Arendal...

Psykolog Arendal

Få hjelp raskt og effektivt


Det er mange her i Arendal som har oppdaget at det finnes og har stor glede av gode alternativer som gir rask og effektiv hjelp når de har vonde tanker og sliter med psykiske problemer. Både for tanker og følelser som har vokst på seg over tid, og for ting som er mer akutt.


Alternativ til psykolog i ArendalNå er presset stort på psykologerAkkurat nå har virus-situasjonen gitt veldig mye usikkerhet og utfordringer på jobbfronten, i parforholdet, i familien eller i foreldrerollen. Nå er køen lang i det psykisk helsevern for å behandle psykiske lidelser, og dessverre settes store krav til psykologer om å behandle flere saker og raskere.Psykologene måles nå ofte på hvor raskt en utredning kan gjennomføres og i mange tilfeller må de avslutte behandlingen før pasienten får den hjelpen de behøver. Dette er ikke folk tjent med.

Et alternativ til psykolog

Ettersom undersøkelser viser at ni av ti pasienter ved poliklinikker henvises på nytt, er det mange psykologer som har tatt til orde for at man heller bør satse på individuelt tilpasset terapi, slik at relasjonen mellom pasient og terapeut får tid til å utvikle seg og pasientene får den hjelp de behover.


Zen Coaching er en personlig form for terapi, som tilrettelegges individuelt og viser langt bedre resultater på lang sikt enn "pilletrilling" har vist seg å gjøre på psykiske lidelser. Vi tilbyr hjelp og kort ventetid i Arendal. Det er slettes ikke sikkert du har behov for å snakke med en psykolog så lenge du får hjelp her.

Tanker og følelser kan påvirke kroppen din

Som mennesker går vi gjennom ulike utfordringer i livet. Av og til behover man å lufte tankene, andre ganger kan man streve med mer konkrete problemer som stress, uro og engstelse, selvfølelse, nedstemthet, søvnvansker eller fysiske plager som tyder på en dårlig helse.

Da er det er viktig å anerkjenne at vi trenger hjelp. Koblingen mellom kropp og sinn er mye sterkere enn vi tror, ​​så tankene og følelsene våre stimulerer produksjonen av visse kjemikalier som påvirker vår fysiske og emosjonelle helse.


Våre emosjonelle tilstander kan føre til fysiske lidelser og psykiske plager, og de kan tyde på at vi går gjennom en vanskelig tid der negative tanker og følelser har tatt kontroll. For eksempel kan kroniske nakkesmerter muligens indikere en manglende evne til å se ulike perspektiver eller en kronisk migrene kan være en tegn på et trauma som sitter i kroppen. Erfaring tilsier at dette er symptomer på at vi trenger hjelp.


Hvordan fungerer Zen Coaching?


Ved å prosessere det som påvirker oss gjennom å kjenne kroppsfornemmelser som dukker opp i vår egen kropp gjør at den energien som sitter fast begynner å bevege seg på nytt og da kommer vi i kontakt med vårt ekte selv.


Dette skjer her og nå i en personlig Zen Coaching time. Man kan observere med en gang hvordan en kraftig følelse transformerer seg når vi gir den plass. Eller hvordan en tanke kan utfordres til vi klarer å se at det er bare en tanke og ikke virkeligheten.


En Zen Coach er trent i å lytte, observere og skreddersy sin fremgangsmåte. Under coaching samtaler stilles det spørsmålene som bidrar til at klienten selv finner svarene for å nå sine mål og gjenskape kontakten med seg selv.


Zen coaching tilbud

Zen coaching tilbyr en en-til-en terapi for å behandle dypere personlige spørsmål, følelser og psykiske og fysiske plager. Prosessen hjelper deg til å oppnå klarhet over dine behov og det du virkelig ønsker.


Jeg har 10 års erfaring i denne metoden og jeg har prøv alle de verktøyene i Zen Coaching på egen kropp med veldig gode resultater da jeg trengte psykisk hjelp selv. Det startet da jeg bodde i Arendal og opplevde en traumatisk hendelse som satte preg på livet mitt. Jeg ble sendt til mange forskjellige psykologer. Men jeg fikk ikke den hjelpen jeg trengte.


Jeg ble introdusert til Zen coaching gjennom en bekjent - og jeg merket en forandring i kropp og sinn. Fra å bli re-traumatisert hver gang jeg ble sent til en ny psykolog ved at jeg måtte fortelle min historie igjen og igjen til å begynne å kjenne en forandring til det som jeg var plaget av. Gjennom Zen Coaching klarte jeg å si "Ja" til livet akkurat som det var og det var da forandringen startet . Da begynte min reise med å bli terapeut og et ønske til å bidra til andres velvære på det samme måte jeg fikk hjelp selv.


Denne reisen har gitt meg muligheten til å få tilgang til mer av mitt potensial og til å bli komfortabel med den jeg er og hvordan livet er for meg akkurat nå. Jeg er inspirert til å dele disse kraftige helbredelses-prosessene og til å skape samarbeidende terapeutiske relasjoner med mine klienter.


Min tilnærming er myk, intuitiv og kropps-orientert, og gir et rom for kroppen til å snakke og uttrykke. Når du deler dine erfaringer med ord, kan vi også være nysgjerrige på hva kroppen din uttrykker eller utelater. Jeg stoler dypt på kundenes evne til å helbrede og transformere seg, og jeg ser min rolle som medreisende på veien.


Arbeidet mitt er for meg veldig meningsfylt når jeg kan støtte andre gjennom utfordringer i livet og komme igjennom med mer motstandskraft og følelse av helhet.

Ta kontakt for mer informasjon. For å se våre tjenester og tilbud klikk her

Er Zen Coaching kun for folk i Arendal?

Nei, det er selvfølgelig for deg i Arendal, men også for deg som bor andre steder i Norge. Vi kan fint ta møter via Zoom når du ønsker det, og treffes på mitt kontor når du ønsker det. De fleste som bor i Arendal, Grimstad, Lillesand, Kristiansand og Tvedestrand vil gjerne reise hit for det tar jo gjerne mindre enn en time. Men har du ønske on å spare den reisetiden, eller du ikke har anledning for øyeblikket, så kan vi treffes på Zoom skjermmøte.


For å bestille en time klikk her


58 visninger

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page